Sivun näytöt

maanantai 27. toukokuuta 2013

Viimeisiä päiviä viedään

Viimeistä viikkoa Saksan Münchenissä viedään ja työpäivät ovat vähintäänkin yhtä vähissä. Kaikki koulutehtävät on tehty ja nyt on enää valmistujaiset hoidettava pois alta kun Suomeen torstaina pääsee takaisin. Olen alkanut jo pikku hiljaa pakata kamojani kasaan ja töissäkin tuntuu jotenkin hiljaiselta ja haikealta. Huvittaa ajatella että enää muutama päivä ja olen takaisin Suomessa ja nykyinen elämä täällä muuttuu pelkäksi muistoksi.

Näin lopuksi on hyvä kerrata muutama asia että mitä kaikkea Saksaan työssäoppimaan lähtevä saattaa tarvita ja kuinka elämään sopeutua. Ensimmäinen asia ainakin joka tulee mieleen, on peloton asenne ja halu ja kyky heittäytyä uusiin asioihin ja tilanteisiin. Täällä ihmiset ovat tuntuvasti Suomea puheliaampia ja siksi kannattaa valmistautua puhumaan kovaan ääneen. Myös saksan kieltä on järkevää harjoitella, sillä jokainen saksalainen ei puhu englantia. Münchenin kaltaisessa suuressa turistikaupungissa englannin kieleen törmää useammin, mutta sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea liikoja. On hyvä siis opetella vähän saksaa ennen lähtöä. Hyvä on myös totutella erilaiseen arkirutiiniin. Julkinen liikenne ja liikenne voi olla erittäin ruuhkaisaa ja hidasta, ja kun Saksassa on pyhä- tai vapaapäivä niin silloin aivan kirjaimellisesti JOKA paikka (ravintoloita lukuun ottamatta) on kiinni. Mitä elämiseen tulee niin järkevää olisi kuukaudessa säästää 400 - 500 euroa asumista. Julkisetkin kulkuneuvot ovat täällä vähän Suomea kalliimpia mutta vastaisuudessaan ruoka on erittäin halpaa. Riippuen mitä ostaa, päälle 10 eurolla elää helposti lähes viikon.

On hyvä pitää itsensä myös liikkeessä, ja näin vältät koti-ikävän suhteellisen hyvin alussa. Miten takaisin muuttamisesta koituvan mahdollisen masennuksen päihittää? No, menee vielä muutama päivä niin eiköhä tämäkin saada selville..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti